Stallet idag

Hej! Idag ska jag rida ut och busa lite i skogen. Jag tror att Tuttis uppskattar det efter så mycket dressyr! Jag ska prova rida på vårat nya pelam också. Det är bra om jag hinner känna hur han är med det, innan hoppträningen imorgon. Anledningen till att jag vill använda pelam är att han kan bli stark när jag hoppar. Och inte lyssna på förhållningar och så. Vad använder ni för bett när ni hoppar?

Bilder

Detta var när jag skulle ta tillbaka honom efter ''skenandet''





Alla bilder är fotade av Minette

Tävlingsdag

Hej! Idag har jag tävlat, såg att det var en som undrade hur det gick i en kommentar också;) Blir glad när ni undrar! Det  har gått helt ok. I L:cn var han lite ''döv'' för hjälperna och skenade en gång, så då fick vi 54% Och i L:bn gick det mycket bättre, han lyssnade bra för hjälperna och vi slutade på 56%. L:bn var en lagklass och vi som lag kom trea! Tuttis var jätte busig på framridningen till L:bn. Han började stegra, bocka, gnägga och studsa runt. Jag kunde inte hålla mig så jag började gapskratta, haha! Och sedan efter jag hade tävlat klart var det bara att jobba, jobba jobba! Så är det på hemmatävling... Idag var Nian Hästsport hos oss och sålde. Så jag fick med mig hem ett par ridbyxor, ett schabrak och en tvätthandske. Bilder från tävlingen och på grejjorna kommer imorgon. Jag glömde nämligen sakerna i stallet... Imorgon ska jag också jobba, men jag ska inte tävla. Så uppdateringen blir förmodligen inte den bästa imorgon heller. Men ett inlägg ska ni iallafall få!

Övning


Hej! Jag tänkte visa övningarna vi gjorde på hoppträningen i Tisdags. Dom var lösgörande och hästarna tyckte att det var jättekul. Det gick jätte bra för mig. I övning 1 skulle man först trava över travbommar på en volt. Sedan skulle man fatta galopp och hoppa det första räcket, sedan skulle man lägga en volt mellan räcket och oxern. Sedan skulle man hoppa oxern, sedan skulle man lägga en volt mellan oxern och räcket och sedan hoppa räcket. I övning 2 skulle man hoppa samma hinder i samma ordning men rida rakt, det var ganska svårt men superkul! Hinderna var på 1.10 och det gick bra.

Tisdag:)


Hej! Jag suger på att komma på rubriker iknw! Idag skulle vi ju uppträda på skolan, det gick väl bra antar jag. Vi kunde ha sjungt lite högre tycker jag. Igår tränade jag på dressyrprogrammet som jag ska rida i helgen. Det gick bra. Idag har jag hoppträning, mamma kanske kan komma ihåg kameran den här gången?;) Jag tror att vi ska hoppa bana. Stort grattis till Nellie som har kommit med i PA3!!!!


Top model:))

Hej! Jag hann inte skriva något mer igår eftersom att jag kom hen så sent från stallet.  Men jag red iallafall ut, jag klättrade i sandtaget några gånger också. Idag ska jag träna på dressyrprogrammet. Det är tävling i helgen. Idag på skolan tränade vi på låten vi ska uppträda med på musikfestivalen som är imorgon. Klassen valde ''Me an my drum'' med swingfly. Jag ville inte ha den, men det ville dom andra så det fick bli så endå. Jag tror att det kommer gå bra om vi kommer ihåg texten! Idag skulle jag egentligen ha utväcklingssamtal. Men det visste inte mina föräldrar så då ringde jag och sa det. Men då var det redan för sent så då ringde min pappa till våran lärare 10 minuter innan det skulle börja och sa att vi inte kommer! Haha, ibland diggar jag min pappa!;) Just nu är jag med Elin, vi ser på top model:)

Min finaste!


Bild från igår


Ja tack!



Det här tränset gillar både jag och mamma. Totte skulle faktiskt behöva ett till dressyrträns. Det blir ditt på Hööks för 749 kr.

-



Hej! Jag kom juste hem efter dressyrträning med Pia. Det gick ganska bra. Han var lite stel, som ni kanske ser på bilden. Vi tränade på att ha honom i väldigt låg form, han har ganska lätt för att bli hög och spänd i formen. Jag red fram ute, men sedan började det regna så då gick vi in. Och då blev han såklart mycket trögare, han verkligen hatar ridhuset. Just nu är jag med min kompis Natta, hon ska sova här. Det var också hon som tog bilden, fast med min kamera=)

Engla




Hejsan! Gud vad skönt med helg. Idag har våran medryttare Tuttis, dom fick ta honom en extra dag den här veckan eftersom att mamma är i Buddapest och pappa tycker att det är lite jobbigt att följa med till stallet. Just nu är jag med Engla, idag har vi fotat och hoppat studsmatta. Ikväll ska vi se på film och äta godis. Ni får två av alla 246bilder som vi fotade. Hahah, många jagvet! Idag på skolan tappade jag min mobil i skogen. Vi hade origentering (stavning) på gympan, också hade jag mobilen i en ganska olämplig ficka. Så vi fick sluta 20 minuter senare bara för att vi behövde leta efter min mobil(!!!). Imorgon ska ju världen gå under, tagga taggga!!


Dressyr


Klaga inte på kvallan, den togs med pappas mobilkamera;)

Hejhej! Jag kom just hem från stallet. Jag red dressyr på ridbanan, det gick bra. I början var Tutan lite okocentrerad men sedan gick det jätte bra. Jag tränade på lite övergångar och förvänd galopp. Han var jätte duktig i övergångarna och lyssnade jätte bra. Men det märks väldigt mycket att han är en hopponny när man ska rida i förvänd galopp, han vill gärna byta så det får bli något vi tränar på mer. Godnatt, nu ska jag gå och fika:)

Kompisar

Hej! Förlåt för att jag inte skrev något igår kväll. Jag var hos en kompis och vi hade så kul så att jag glömde! Just nu är jag med mina fina kompisar, vi ser på film. Hihi, klaga inte bara för att vi ser på Scooby Doo:] Idag när vi skulle hem från skolan åskade och regnade det jätte mycket, vi vart jätte blöta, Engla och Frida fick låna kläder av mig. Senare ska jag och Engla till stallet, jag ska rida dressyr på ridbanan, och sedan ska vi till hippo och kolla på när Frida och Alice ska rida.

Överraskningen!


Hej! Idag lovade jag ju att jag skulle berätta om överraskningen jag fick igår av min fina kompis Natta. Det var inget mindre än ett JW spö som jag faktiskt hade önskat mig! Jag såg det en gång på en tävling och kände ett ''måste ha!'' behov, men min mamma hade inte med sig sitt bankkort. Men då hade jag tur som hade en så bra kompis som köpte det och sparade det till min födelsedag. Det kommer att passa jätte bra till mina andra JW grejjor! Idag ska Tutan skrittas ut av våran medryttare. Imorgon ska jag förmodligen träna dressyr på ridbanan. Då kan jag be pappa fota lite. Idag är jag med min bästavän Petter. Jag skriver ett till inlägg ikväll!:)

Hoppträning

Hej! Kom just hem från hoppträningen. Det gick jätte bra, vi hoppade bana. Den stora utmaningen idag var att min tränare Elisabeth höjde och sänkte banan ganska ofta, också skulle man hålla kvar samma tempo oavsätt höjd på hinderna. Totte är expert på att öka farten när hinderna är lite lägre, men idag tycker jag att jag fick ihop honom bra. Tyvärr så blir det inget film, mamma glömde nämligen kameran hemma, begåvat, jag vet! När jag hade kommit tillbaka till stallet efter träningen var min fina kompis där med en överraskning till mig. Överraskningen får ni veta mer om imorgon;) Godnatt!

Presenter!!








Hej! Idag fyller jag år! På bilderna ovan är det några av presenterna jag fått. Är jätte nöjd eftersom att jag är minst sagt galen i John Whitaker! Det kommer fler bilder sedan på saker som jag fått. Idag ska jag hoppträna, kan försöka fixa någon film som ni får ikväll eller imorgon, det beror på hur sent jag kommer hem. Jag skriver ett till inlägg om en stund!

Uteritt

Hej! Kom just hem från stallet efter en härlig uteritt! Det är kanske inte det finaste vädret men det var skönt endå. Tuttis var pigg och glad som vanligt, jag red med hackamore så att han för avlasta munnen. Han går som många andra bättre med mycket variation. På vägen hem stötte vi på en jätte stor traktor, och det var tydligen jätte läskigt! Hahah, han började skaka och trampade ner i ett dike! Imorgon blir det hoppträning, jag tror att vi ska hoppa bana:) Jag tror att jag kan fixa film på också! Men idag blir det tyvärr ingen bild.. Förresten så fyller jag år imorgon, spännande, spännande;)


Presentation


Jag heter Olivia (Lollo) och har en ponny som heter Munsboro Tuite.  Munsboro Tuite kallas Tuttis, Totte eller Tutan. Han är född 1998 och är importerad från Irland. Vi tränar både hoppning och dressyr men satsar mest på hoppning. Jag har haft honom i ca ½ år. Han är en maxad c ponny som älskar att hoppa, tävla och att galoppera i skogen. Vi tävlar för Södra Umeå Ryttar Förening (SURF). Vi ska just börja starta La i hoppning, och Lb i dressyr.
Jag gillar att rida, vara med kompisar, mode och såklart att äta godis. Den enda sporten jag går i är ridning. Förut gick jag i fotboll men det la jag åt sidan när jag fick min egna ponny. I bloggen kommer jag att skriva om min vardag. Alltså inte bara ridning utan också skolan, kompisar, kläder mm:)

Välkommen till min nya blogg!